Снимка Фейсбук, Генка ШикероваЖурналистката Генка Шикерова написа във Фейсбук профила си: Както

...
Снимка Фейсбук, Генка ШикероваЖурналистката Генка Шикерова написа във Фейсбук профила си: Както
Коментари Харесай

Шикерова за Бойко Рашков: След повече от 30 години демокрация и свобода на словото, длъжностни лица продължават да атакуват журналисти

Снимка Facebook, Генка Шикерова

Журналистката Генка Шикерова написа във Facebook профила си:

 Както написах и при започване на предходната година във връзка лепването на етикета " Божков ТВ " едно неспособно направено изявление не е мотив да се нападна медията и то със напълно друга цел. Очевидно онази цел беше реализирана. Мисля същото и за офанзивата против чиновниците на медията сега. 

" Искам да кажа две фрази за присъединяване ми през вчерашния ден в bTV. Видях каква не би трябвало да бъде публицистиката и евентуално методът, по който Гавазова и сътрудникът й (Биляна Гавазова и Златимир Йовчев - бел.ред.) водеха предаването, е доходна активност ", сподели вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков в изявление за БНР.

От бТВ дадоха отговор, че Рашков е направил подстрекателство, че те са изпълнявали поръчка посредством изявлението си с него (на 17 май) и даже предложи на притежателите на медията да ги отстранят като водещи.

" bTV Media Group смята за мощно тревожно за медийната среда в България, че след повече от 30 години народна власт и независимост на словото в страната, длъжностни лица от всяко държавно управление не престават да си разрешават да нападат обществено публицисти от частни самостоятелни медии с безпочвени изказвания. Неуважението към авторитетни медии с високо доверие, като bTV и нейните публицисти, обществено демонстрирано от представителите на всяка власт, считаме като съществена причина за 112-ото място на България в класацията на Репортери без граници ", допълват от бТВ.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР